Sponzor projekta Internacionalni plivački miting za mlade

Kompanija MHS d.o.o. već treću godinu zaredom pokazuje svoju društvenu odgovornost podržavajući razne projekte mladih. Tako je ove godine finansijski podržala projekat Internacionalni plivački miting Mladi za mlade koji organizuje udruženje Mladi za mlade – Sarajevo u saradnji sa plivačkim klubom Sporttime i Olimpijskim bazenom Otoka. Učešćem u ovom projektu stekla je naziv Generalnog sponzora projekta i samim tim omogućila organizatorima da se projekat realizuje na što kvalitetniji način.

Zahvaljujući sredstvima sponzora, organizatori su omogućili dosta kvalitetan program kako za takmičare tako i za posjetioce događaja. Upravo zahvaljujući takvom sadržaju zainteresovanost za učešće plivačkih klubova je velika, pa je tako svoj dolazak najavio legnedarni trener plivanja Borut Petrić, glavni trener Juga iz Dubrovnika, kao i slovenske reprezentacije, koji će dovesti dvije slovenske reprezezentativke – Tanju Smid i Spelu Bohinc. Pored njih svoj dolazak najavio je i trener Branislav Kostić, koji će na takmičenje doći sa Miroslavom Najdanovski, koja iza sebe ima tri olimpijade i najkvalitetnije evropske i svjetske rezultate, zlatnu medalju i rekord Mediterana u disciplini 100 m kraul iz Peskare, osvojene medalje na univerzijadi, polufinala i finala na evropskim i svjetskim prvenstvima.

Shodno svemu navedenom ovo će biti prvi put da se projekat ovog karaktera održi u BiH s ciljem kandidature za uvrštavanje u kalendar FINA-e (Svjetska plivačka organizacija). Uvrštavanjem u pomenuti kalendar rezultati postizani na mitingu vrjednovali bi se za ispunjavanje normi za Evropska i Svjetska prvenstva te Olimpijske igre što bi mitingu dalo veći značaj te atraktivnost na Evropskom i Svjetskom nivou.