Na krovu Evrope

Mont Blanc, stjenovita i zaleđena planina u Francuskoj, iznad olimpijskog Chamonix-a, sa 4.810 metara nadmorske visine je velik izazov svim alpinistima, pa tako i Planinarskom društvu „Visočica“ iz BiH koji su krajem mjeseca avgusta osvojili vrh Mont Blanc.

Naime, PD „Visočica“ sa ekipom od osam članova krenuli su u ekspediciju koja je trajala osam dana. Oni su 23. septembra krenuli iz BiH u ekspediciju, a već 28.septembra osvojili su najveći vrh Alpi, koji je inače drugi po veličini u Evropi.

Sponzor ekspedicije bila je kompanija MHS doo koja je finansijski podržala odlazak osam članova PD „Visočica“, a samo njih trojica Gibović Emin, Radonja Rasim i Pinjić Almir uspjeli su osvojiti ledeni vrh i slikati se sa zastavom kompanije MHS i na taj način zahvaliti na ukazanom povjerenju i finansijskoj podršci. Najuzbudljiviji dio ekspedicije bio je od posljednjeg planinarskog doma Refuge du Gouter do vrha Mont Blanc koji je trajao pet sati. Ovom priliko čestitamo hrabrim planinarima i želimo puno sreće u novim izazovima!